Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

2017-09-02T20:15:21+02:00

Vacanta de vara cu... VULCANI

Publié par Anisia Ecatherina
SUPERVULCAN si vulcan - (foto: GOOGLE IMAGE)SUPERVULCAN si vulcan - (foto: GOOGLE IMAGE)

SUPERVULCAN si vulcan - (foto: GOOGLE IMAGE)

   Vacanta aceasta am fost in multe locuri: Grecia, Germania, Austria, China, Islanda, Franta etc. si am vazut multe locuri: Turnul Eiffel, Marele Zid Chinezesc, Colosseumul etc. dar cel mai mult mi-au placut...chestile...naturale...adica... VULCANII!

   Pe mine mereu m-au pasionat vulcanii! Iar acum chiar am vazut cativa...si...nu puteam rata sansa sa nu-i si examinez putin!

      Vacanta de vara cu... VULCANI - Iceputul distractiei

   Totul a inceput asa: era o zi de luni (ziua a5-a din vacanta de vara) mama ne-a sculat de dimineata la ora 6. Sincer...imi era cam somn... dar cand am auzit care era motivul de ne-a sculat asa de devreme... m-am trezit imediat cu pofta de aventuri! Cand am aflat ca vom pleca in vacanta... am sarit in sus de bucurie!!!! Eram asa de fericita!!!!! Nu ma puteam abtine sa nu tip in gura mare de fericire!!!

   La ora 6:35 am iesit pe usa casei (mama pregatise pe ascuns bagajele).

   Am pornit la drum spre...nu stiu... tata nu ne-a spus...ca surpriza sa fie mai mare! Asa ca am mers, am mers si nam tot, tot, tot mers si uite ca intr-un sfarsit am ajuns... Am ajuns in Parcul National Yellowstone din statul federal Wyoming! La asta chiar ca nu m-asteptam...!!!

      Vacanta de vara cu... VULCANI - Acum incepe aventura!

   In parcul acela am vazut muuuuulte lucruri foaaaarte interesante...dar cei care m-au impresionat cel mai tare au fost.....SUPERVULCANII... Ei chiar ca m-au impresionat la maxim. Ei sunt cica cei mai puternici vulcani din lume!!! Sunt mai puternici decat orice vulacani...(asa se spune) insa, nu se stie sigur...asa se presupune pentru ca n-a erupt niciunul...dar se crede ca ar fi erupt...odata...demult...foarte demult!!

   De fapt, pana nu demult, nu se stia ca exista in parcul Yellowstone e un supervulcan, insa, acum, este un obiect turistic de mare valoare! Se spune ca va erupe odata...mai incolo...adica...PESTE MII DE ANI!!! Deci... puteti sta linistiti!!

   Tot in parcul acesta, exista CAM 4000 de izvoare de abur care, apropo, sunt splendide! Ele se numesc fumarole, iar daca transporta si gaze de sulf ele se numesc solfatare. de fapt ele sunt un fel de "fantani" naturale care nu transporta decat o cantitate mica de apa dar care...saracuta...se si evapora cand ajunge la suprafata, si, din "fantana", nu mai iese decat abur...!!!

   Tot in acelasi parc se gasesc si APROAPE 500 de gheizere!!! Adica jumatate din toate gheizerele din lume!!! Si are si cel mai cunoscut gheizer din lume!!! El e Old Faithful! La fiecare 90 de minute acesta scuipa apa si abur intr-un jet de vreo 40 de metri!!! si face asta de vreo 300 de ani!!!

   Si Parcul National Yellowstone mai are muuulte minunatii pe care le-am vazut si studiat, dar care nu le mai scriu, ca si asa voi scrie mult...si...sunt si eu cam obosita dupa calatoria asta lunga... asa ca voi scrie ce e mai important.     :-)

   Mai apoi, in drum spre...alt loc...nu stiu...tata nu ne-a spus nici acum unde mergem... ;-) am trecut pe langa vulcanul Etna din Sicilia si am vazut lava intarita care arata de-a dreptul spectaculos!!!

  Mai incolo am fost si in Parcul National Undara din Australia. Si acolo am vazut multe lucruri fascinante dar cele mai captivante, interesante si amuzante au fost... TUNELURILE DE LAVA!!! Am vizitat aceste tuneluri si... chiar mi s-au parut amuzante... Acolo sunt 69 de tuburi de lava!!! A fost foarte distractiv!!!!! 

   Mai sunt astfel de tuneluri si in Lanzarote si Tenerife dar si in alte locuri! Apropo...am uitat sa-ti spun si de ceva care... cred ca...te va cam uimi si amuza in acelasi timp...: cel mai mare tunel din lume are peste 60 de kilometri!!!! Nu-i asa ca e de necrezut!?!

   Mai toti vulcanii din Hawaii sunt "draguti" (nu vor sa te deranjeze, asa ca sunt cuminti inainte de o eruptie) ei sunt linistiti si silentiosi dar totusi foarte periculosi!!! Si nu numai lava e periculoasa ci si... CENUSA!!! Cenusa e si ea foarte periculoasa!!! Dar mai sunt multi factori care sunt super periculosi cum ar fi si pietrele incinse care zboara odata cu lava!!!

      Vacanta de vara cu... VULCANI - Concluzia

   Dar chiar daca sunt atat de periculosi...mie tot imi plac extrem de mult acesti vulcani!!!

   Iar apoi am fost in Franta si am vizitat turnul Eiffel si muzeul Luvru. Sincera sa fiu... mi-au placut mult mai mult atractiile naturale...adica...VULCANII!!!   :-)   ;-)

   Si am mai fost in mai multe locuri minunate...si naturale...si artificiale...dar le-am scris  pe cele care credeam ca iti vor placea mai mult!

   Deci, asta a fost aventura mea, care, zic eu, chiar a fost fascinanta!!! Si chiar e DE NEUITAT!!!

      Vacanta de vara cu... VULCANI - SFARSIT!   :-)

Voir les commentaires

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

commentaires

Girl Gift Template by Ipietoon - Hébergé par Overblog